orgazmo kuponas      Švedijoje bus įregistruota nauja religinė bendruomenė – Orgazmo Mergelės bažnyčia. Nors „Kammarkollegiet“ (juridinius asmenis registruojanti Švedijos institucija) buvo atsisakiusi įregistruoti šią bendruomenę − mat jos pavadinimas gali šokiruoti kitų religinių bendruomenių narius − praėjusių metų pabaigoje karalystės apeliacinis teismas nusprendė, kad „Orgasmens Madonnas Kyrka“, taip švediškai vadinasi naujai iškepta bažnyčia, gali būti registruota ir gauti visas teises, kokias turi kitos bažnyčios ar religinės bendruomenės.

 

Bažnyčios įkūrėjas ir vyriausiasis kunigas (prisistatantis kardinolu) yra menininkas iš Paragvajaus, šiuo metu gyvenantis tarp Švedijos ir Ispanijos, Carlos Bebeacua. Pasak C. Bebeacua, idėja įkurti bažnyčią jam kilo dar 1992 m., kai Sevilijos (Ispanija) parodoje eksponuotas jo paveikslas „Orgazmo Mergelė“ sukėlė tokią protestų audrą, kad įsikišti teko netgi policijai.

 

„Orgazmas yra Dievas ir turi būti garbinamas“, – taip trumpai savo bažnyčią apibūdina menininkas. Šiuo metu bažnyčia dar nėra labai gausi: ji turi apie 300 pasekėjų Švedijoje, Ispanijoje ir Lotynų Amerikoje.

 
Valdas
2009 01 26
 
orgazmo mergeles baznycia