nematomas universitetas        1. Universitetas yra kapitalizmo imperijos mašinerija. Negi kas nors vis dar apsimetinėja, kad gauti diplomą yra kažkas daugiau nei gauti patvirtinimą, jog esi pasiruošęs dirbti? Negi profesoriai vis dar slepia faktą, kad jų žinios yra paverstos preke? Ar vis dar neaišku, kad universitetas yra tik klusnus valstybės šunelis?

 

2. Nėra jokios krizės, tai tik įprasti verslo sunkumai. Mes verkiame dėl prarastų idealų, kurie niekada tokie nebuvo. Universitetas niekada nepriklausė mums. Atsikratęs visko, kas nebūtina, ir nežymiai pasikeitęs, universitetas vėl pakils iš kapo duobės ir toliau tarnaus savo ponui.

 

3. Universiteto neįmanoma išgelbėti. Nėra prasmės užiminėti mirusių erdvių. Mūsų reikalavimai tuščiai aidi tuščiuose koridoriuose. Čia nėra nieko, ką mes galėtume atsiimti ar pakeisti, išskyrus šio nederlingo sodo prižiūrėtojus.

 

4. Pereik į Nematomą universitetą! Mesk šį universitetą ir įstok į naująjį! Mes kuriame naują bendruomenę senosios vietoje – an universitas magistrorum et scholarium, dėstytojų ir studentų bendruomenę.

 

P. S. Tai nėra Laisvojo universiteto (LUNI) reklama. Nematomą universitetą kiekvienas turi susikurti pats.

 

http://zinelibrary.info/files/invisible-u-screen.pdf vertė RB

2009 12 08
 
lietuviskas universitetas