Ir karaliai i tualeta vaiksto        Neapsigaukite. Tie, kurie skelbiasi esą geresni už mus – protingesni, tvarkingesni, supratingesni, aukštesnės moralės, žinantys kam ir ko reikia, suvokiantis mūsų lūkesčius ir pageidavimus – iš tikro tėra eiliniai diedai ir moterytės. Tiesą sakant, jie visiškai tokie pat, kaip eilinis Prienų diedukas ar Pasvalio bobutė.

 

Jie knarkia miegodami, čepsi valgydami, riejasi su žmonomis ar vyrais, terorizuoja ar lepina savo vaikus, gadina orą ir neišsiplauna kojinių. Jie serga odos ligomis ir sloga, beveik neskaito geros literatūros, nėra girdėję nė vieno Šalčiūtės ar Glasso kūrinio ir neturi jokio žalio supratimo apie savo kuruojamos srities 5 metų perspektyvas.

 

Už brangių kostiumėlių ir vardinių suknelių slepiasi tai pačiai biologinei rūšiai priklausantys egzemplioriai, kurie nuo kitų skiriasi tik tuo, kad atsidūrė aplinkybėse, leidusiose tapti tinkamais kapitalo jėgų atstovais (ne jūsų, žinoma, nebūkite naivūs). Ar dėl to mes turime juos garbinti, jiems paklusti, susitaikyti su jų diegiamomis normomis ir tvarka? Ar tai, kad kažkas pasipuošė prezidento, ministro, komisaro ar pirmininko regalijomis, ką nors keičia? Juk tos regalijos iš tikro yra tik jų karjerizmo, arogancijos, pasipūtimo ir prisitaikėliškumo pasekmė.

 

Neseniai įvykęs incidentas, kai buvo užpultas Italijos premjeras Berlusconi, sukėlė nemažai triukšmo. Žinoma, bus stiprinamas saugumas, bus dar geriau planuojama ir derinama, tačiau niekas taip ir neatskleidė šio smulkaus (tokių Šančiuose pasitaiko kiekvieną savaitę, ir ne po vieną) konflikto esmės. Laimei, anoniminis paparacis sudėliojo savo turimą medžiagą, ir mes turime galimybę pamatyti, kas gi vystėsi šis smulkus šeimyninis konfliktėlis.

 

                     obama vs berlusconi

 

P.S. Pasaulio galingieji žiniasklaidoje dažniausiai vaizduojami oriomis, pasitikėjimą keliančiomis pozomis. Taip kuriamas virš realybės pakylėtas „nežemiškas“ jų įvaizdis. Jie itin nemėgsta, kai yra „nuvainikuojami“ ir parodomi paprastose buitinėse situacijose, nes tada JIE tampa panašūs į MUS. Siųskite tokius foto ir video vaizdelius adresu info@anarchija.lt. Surengsime gražią parodą.

 
2010 01 06