gvadalupes_mergele_0       Kaip jau įprasta, artėjant Kalėdoms vėl įvyko eilinis stebuklas − kukliuose venesueliečių namuose apsireiškė Gvadalupės Mergelė. Kadangi šventieji apsireiškimams pastaruoju metu renkasi kiek neįprastas, bet dažnai visų lankomas vietas − unitazus, pisuarus, tualetų duris ir kt., – nevertėtų stebėtis, kad Gvadalupės Mergelė šįkart pasirodyti nusprendė ant orkaitėje kaitinamos kepamosios skardos.

 

Namų galva – 38 metų vyriškis – pasakoja, kad kaistant skardai pastebėjo kažką neįprasto. „Pakviečiau žmoną pasižiūrėti, o ji man sako: „Žinau, ką matai. Tu žiūri į Mergelę Mariją“, − jaudinosi vyriškis.

 

Nieko nelaukę sutuoktiniai puolė kviestis kunigo, kuris nutarė, jog, greičiausiai, ant skardos bus nužengusi Gvadalupės Mergelė.

 

Nustačius apsireiškusiosios tapatybę, šv. Skardai eksponuoti sutuoktiniai įrengė altorių ir, kaip ir bet kokiame muziejuje, pritvirtino įspėjimą: „Rankomis prašome neliesti“.

 

Tai – „palaiminimas mano šeimai ir visai Venesuelai. Tikiu, kad tai – ženklas venesueliečiams susivienyti, suteikti vilties nuo potvynių Guachiroje kenčiantiems žmonėms. Aš jau pakviečiau seseris dominikones aplankyti kuklius mano namus ir pradėti maldas prie šio paveikslo“, − susijaudinęs pasakojo apsireiškimo savininkas Segundo Díazas.

 

La Verdad vertė Valdas

Apostaze.lt, 2010 12 23

 

gvadalupes_mergele