acab        Šiuose filmukuose užfiksuoti įvykiai JAV. Bet lygiai tas pats vyksta ir kitose šalyse. Ir mes leidžiame jiems vykti! Štai sėdime, teoretizuojame, ginčijames, bandome sudraskyti į skutus bet kokią naują idėją. Ieškome „pirminių” šaltinių, faktų, argumentų. Žinoma, o kas mums belieka. Sėdime pakankamai šiltai, garsiai nesipriešiname nusistovėjusiai tvarkai, niekas mūsų gatvėje nesuima. Žodžiu, kol mūsų užpakalis nedega, mes tiesiog drabstomės purvais ir bandome įrodinėti savo tiesas.

 

Liūdna, kai pagalvoji. Tiek nekaltų žmonių kasdien yra ne tik išnaudojami, bet ir žudomi. Ir vien dėl to, kad sugebėjo garsiai pareikšti kitokią nuomonę ar šiaip pasitaikė netinkamu laiku netinkamoje vietoje. O mes tik stebime ir net nebandome padėti tiems žmonėms. Kaip gi dabar čia imsi ir padėsi? O jei dar patį prikabins? Žiūrėk, ir tu gausi elektrošoką. O gal kulką į kaktą? Kaip ten su vadinamaisiais teroristais, kurie buvo (ar dar yra?) pasodinti, o jiems vis dar kaltinimai nepareikšti? Apsidairykite ir pabuskite pagaliau!

 

Tiesa yra ta, kad žmonės yra bailiai. Ir būtent ši baimė leidžia egzistuoti valdžios piknaudžiavimui. Pažiūrėkite į tuos policininkus kvailais veidais. Jie patys nesupranta ką daro. Nes jie, matai, tam turi teisę! Suimti žmogų ir, esant reikalui, netgi jį gerai „apdoroti” (pagal jų „reikalo” supratimą).

 

O ką, Lietuvoje kitaip? Neteko girdėti apie policininkų vykdomas procedūras? Neteko eiti gatve ir matyti, kaip 10 skustagalvių paauglių spardo nekaltą žmogų. Ką jūs tada darote? Ogi apeinate ratu, mat nenorite patys gauti ir dar būti apiplėšti. Baimė, žmonės, baimė! Kol mes bijosime tiesiai šviesiai pasakyti ir priešintis šitam absurdui, kurį vadiname gyvenimu, tol ir vyks tokie dalykai, kaip ką tik minėti.

 

Tu vis dar nori gyventi dabartiniame pasaulyje? Sėkmės! Pažiūrėsime, ką darysi, kai tave už nieką suspardys ar kulką į kaktą paleis. Pažiūrėsime, kai dėl duonos kepalo eisi pjautis su kitais ar kai tavo vaikai iš bado dvės, o tu tegalėsi žiūrėti. Taigi teoretizuok, ginčykis, neik bet kokią naują idėją ir gyvenk tam savo pasaulėlyje. O AŠ ATSISAKAU!

 
2009 05 01
 
                 1.
                 {youtube}eKWsHW6MqjI{/youtube}
 
                 2.
                 {youtube}nJZNkJbTpjA{/youtube}
 
                 3.
                 {youtube}NdpovkIUa9c{/youtube}
 
                 4.
                 {youtubejw}f144QJ7-eIo{/youtubejw}
 
                 5.
                 {youtube}6bVa6jn4rpE{/youtube}
 
                 6.
                 {youtube}mXG9wAILqGs{/youtube}
 
                 7.
                 {youtube}oYjyvkR0bGQ{/youtube}
 
                 8.
                 {youtube}IZuZfFtEHCg{/youtube}
 
                 9.
                 {youtube}BsNEm_oyPVw{/youtube}