badas        „Šiaulių apskrities rajonų merai Socialinės apsaugos ir darbo ministrui Donatui Jankauskui pranešė, kad baigėsi pinigai socialinėms išmokoms, kai kurios savivaldybės nebeturi pinigų net laidojimo pašalpoms.Ministras įtaria žmones neteisėtai gaunant socialines išmokas. Šiauliuose susitikęs su apskrities merais, „Sodros“, Darbo biržos atstovais ministras atvirai paklausė, ar daug fiksuota fiktyvių neįgaliųjų, kaip su bedarbio pašalpom nelegaliai dirbantiems, kitom pašalpom, kurias gyventojai sugeba susitvarkyti net ir gaudami gan nemažas pajamas?

 

Žurnalistus domino, ar ministras įtarinėja Lietuvos žmones neteisėtai siekiant socialinių išmokų. D.Jankauskas tvirtino, kad tokių anoniminių skundų girdi dažnai, o šia tema pradėjo domėtis, nes „dūmų be ugnies nebūna“ – suprask, anonimai mato, kaip kažkas dirba, gauna atlygį, tačiau vaikšto į Darbo biržą ir taip pat gauna išmokas. Ministro manymu, tokie „apsukruoliai“, sugebantys dirbti nemokėdami mokesčių ir dar gauti socialinę paramą ir pašalpas, labai nuskriaudžia kitus Lietuvos gyventojus, ypač šiuo sunkmečiu.“

 

Tokią informaciją perskaičiau straipsnyje „Nėra pinigų laidojimo pašalpoms ir nepasiturinčių šeimų vaikų maistui“. Ir kaip man retai pasitaiko, panorau „padėti” valdžiažmogiui, juk iš tikro mūsuose daugybė žmonių naudojasi neužsitarnautomis privilegijomis:

 

Toks socialinės apsaugos ministras D. Jankauskas 2009 metų liepą nespėjo nė ministeriškų reikalų perimti, o jau išėjo atostogauti. Ponas D. Jankauskai – nubausk jį. Atimk tą privilegiją.

 

Buvęs ministeris R. Dagys naudojosi privilegija už valdiškus pinigus šikpopierių pirkt. Ponas D. Jankauskai – nubausk jį. Atimk tą privilegiją.

 

Daugybė Seimo narių uždirba pakankamai, tačiau naudojasi socialiniu būstu. Kai kurie iš jų Vilniaus pašonėje turi nuosavus būstus. Ponas D. Jankauskai – nubausk juos. Atimk tą privilegiją.

 

Kai kurie Seimo nariai nepasitenkina savo algomis ir vagia savo padėjėjų atlyginimus. Ponas D. Jankauskai – nubausk juos. Atimk tą privilegiją.

 

Seimo ir savivaldybių nariai gauna išmokas savo veiklai ir už jas nemoka jokių mokesčių. Ponas D. Jankauskai – nubausk juos. Atimk tą privilegiją.

 

 Tik, atrodo, šie darbai ponui ne prie širdies: geriau atimt iš ubago lazdą arba įrodinėt, kad tūlas žmogelis neteisėtai numirė (pvz., sakyt, kad taip pasielgdamas jis bando išvengti mokesčių) ir sutaupyt jo laidojimo pašalpą. Tai gana saugu. Nabašninkas neateis langų daužyt. O nuo vaiduoklių ministeris turbūt švęstu vandeniu tikisi apsiginti, juk nemenkus mokesčių mokėtojų ir Sodros pinigus skiria Dievo „tarnams” pamalonint...

 
Svetimas
2009 08 12
 
nabasninkas