Naujosios kairės judėjimas NK95, prieš metus šią dieną paskelbęs Naujosios kairės manifestą, simbolinę pirmosios gegužės dienos reikšmę vėl rinksis pažymėti ypatingoje sostinės vietoje – prie unikalaus paminklo legendiniam Frankui Zappai.

     Per metus NK95 manifeste paskelbti siekiai ir principai, tokie kaip nepakantumas rasizmui ir kova su marketokratija, anuomet susilaukę kandžių pastabų, šiandien jau yra tapę nuolatinėmis viešų debatų ir pilietinių akcijų temomis, nuolat mirgančiomis ir pirmuose spaudos puslapiuose, ir televizijos ekranuose.


     Naujosios kairės judėjimo dalyvės ir dalyviai, skirtingai nei kiti „frontai”, neturi laiko minėti jubiliejų ar aiškintis savo nuopelnų visuomenei, kuri ima suvokti visų socialinių fobijų (homofobijos, ksenofobijos…), taip pat beatodairiškos pelnodaros žalą socialinei pažangai. Gegužės 1-ąją Naujosios kairės judėjimo dalyviai, solidariai su kitais neformaliais judėjimais, skirs masinei agitacijai už savigarbą ir orumą.

     Simbolinio agitacinio reido po prekybos centrus metu paraginsime samdomus darbuotojus (-as) nesitaikstyti su žiauriomis darbo sąlygomis bei išnaudojimu ir pareikalauti iš darbdavių sąlygų, tenkinančių darbuotojo (-s) orumą ir savigarbą bei atitinkančių civilizuotus standartus.

     Judėjimo dalyviai džiaugiasi galėję aktyviai prisidėti prie profesinės sąjungos susikūrimo prekybos tinkle „IKI” – tai pirmoji tokia profsąjunga posovietinės Lietuvos istorijoje. Netrukus įvyks Naujosios Kairės ir Lietuvos bei Norvegijos profesinių sąjungų bendrai organizuojama konferencija, skirta dirbančiųjų žmonių politinėms perspektyvoms aptarti.

     NK95 gegužės 1-osios atsišaukimai skelbia: „Geriau mirti stovint nei gyventi parklupus” (Zapata). Stok į profsąjungą!“.

     Renginiai ir maršrutas (Vilniuje):

10 val.: NK95 prie paminklo F. Zappai (Pylimo ir K. Kalinausko g. sankryža).
11 val.: Lietuvos darbo federacijos ir profesinės sąjungos „Solidarumas” Gegužės 1-osios minėjimas prie Seimo rūmų/ ten pat - alternatyvi anarchistų demonstracija, nukreipta prieš visus darbo žmonių engėjus
14 val.: Judėjimo prieš prakaito krautuves agitacija prekybos centre „IKI” (Fabijoniškių g. 2a, šalia Ukmergės g.).
14 val. 15 min.; Judėjimo prieš prakaito krautuves agitacija prekybos centre „Senukai” (Ukmergės g. 244).
14 val. 30 min.: Judėjimo prieš prakaito krautuves agitacija prekybos centre „MAXIMA” (Ukmergės g. 282).
15 val.: Judėjimo prieš prakaito krautuves agitacija prekybos centre „Rimi-Mandarinas” (Ateities g. 91)

15 val. 15 min.: Judėjimo prieš prakaito krautuves agitacija prekybos centre „Norfa” (priešais „Rimi-Mandarinas”).

     Naujoji Kairė 95 & judėjimas prieš prakaito krautuves
     www.nk95.org & www.protestas.lt