Trečiadienį, lapkričio 5 d., tinklapyje vakarai.us pasirodė M. Peleckio straipsnis „B. Obamos pergalė įsiutino Lietuvos rasistus“, kuris ketvirtadienio rytą buvo patalpintas ir 15min.lt tinklapyje. Straipsnyje siekiama suklaidinti skaitytojus ir melagingai pripaišyti komunistams rasizmą, iškeliant absurdišką teiginį, kad „B. Obamos atvirai nekenčia ne tik Kremlius, bet ir Lietuvos militaristai, rasistai, nacistai, komunistai ir kitokie ekstremalai“. Pateikęs iš blog‘o „Labas, Lietuva“ keletą citatų, kuriose juntamas polinkis į rasizmą, autorius rašo, kad „Labas, Lietuva“ idėjiniai draugai – ne vienas rasistinis, nacistinis, komunistinis, marksistinis interneto puslapis“, ir davęs nuorodas į Leftą, Komunizmas.org forumą bei M. Murzos VLNSD (o kartu ir į LTSR blog‘ą, kurio autorius apskritai yra tolimas nuo komunizmo ir nežinia kodėl taip pavadino savo blog‘ą) ima pasakoti apie Lietuvos skustagalvius neonacius bei jų išpuolius prieš kitataučius.

      
Pirmiausia pažymėsime, kad tiek komunizmas, tiek ir marksizmas yra absoliučios rasizmo priešingybės. Komunistai visada nedviprasmiškai pasisakydavo už tautų lygybę ir draugystę, nurodydami, kad rasizmas, šovinizmas, nacionalizmas ir pan. yra dešiniųjų ideologijų elementai. Komunistams nepriimtinas nei vienos tautos arba rasės niekinimas ar iškėlimas aukščiau kitų. Tokių pastabų dėl kai kurių sunkiai suprantamų publikacijų jau buvo susilaukęs ir „Labas, Lietuva“ autorius, kurį bendraminčiu laikome ne dėl galimo polinkio į rasizmą, o dėl teigiamo požiūrio į tarybinius laikus:

       
„Tai negi tu neonacius palaikai, Andriau? Tada tu esi labai tolimas nuo komunistų, Tarybų valdžios ir t.t. Tokiems tarp jų ne vieta. Tuos idiotus skustagalvius, kurie vaizduojasi giną Lietuvą ir užpuldinėja kitataučius, reikėtų su bananais atidaužyt ir į Sibirą…“

       
Taipogi pažymime, kad Lefte kol kas apskritai nebuvo jokios publikacijos apie B. Obamos pergalę JAV prezidento rinkimuose ir vien dėlto tokie kaltinimai yra, švelniai tariant, nepagrįsti.

       
Koks melagingas yra bandymas pripaišyti komunistams rasizmą bei neapykantą B. Obamai dėl jo odos spalvos, parodo ir pasisakymai forume Komunizmas.org, kurį taipogi bandoma įtraukti į šią istoriją. Žiūrėkite lapkričio 5 d. sukurtoje temoje „Barakas Obama – naujasis JAV prezidentas“. Apie jo odos spalvą čia net nebuvo užsiminta.

       
Lapkričio 6 d. pasirodžius minėtajai publikacijai 15min.lt tinklapyje, Komunizmas.org dalyviai šią naujieną sutiko neigiamai ir su apmaudu. Žiūrėkite diskusijas.

       
Pabaigai pažymėsime, kad minėto straipsnio autorius M. Peleckis jau ne pirmą sykį klaidina skaitytojus savo paviršutiniškomis „analizėmis“ ir spalvų tirštinimu. Gegužės mėnesį jis parašė straipsnį „Šiandieninėje Lietuvoje gyventi gera ir naciams, ir komunistams“. Didžiąją straipsnio dalį skyręs skaitytojų bauginimui komunistų „pogrindinėmis organizacijomis“ (ir kažkodėl tik keletą pastraipų skyręs neonaciams), jis pareiškė, kad Leftas „šliejasi“ prie „Fronto“, nors mes „Fronto“ atžvilgiu esame tiesiog neutralūs; mūsų draugus iš Rusijos Left.ru įvardijo kaip pasisakančius už „kiniškąjį maoizmą“, nors šis juokingas teiginys rodo tik autoriaus nesigaudimą tarp komunizmo srovių; o minėdamas Komunizmas.org forumą autorius nusirito iki tokio kuriozo, kad nesiteikdamas pasidomėti, jog forume diskutuoja tiek komunistai, tiek ir antikomunistai, vienus didžiausių antikomunistų ir vadinamosios „laisvės“ gynėjų („cheslovas“, „wizardman“, „jo“ ir t.t.) taipogi nurašė komunistams. Tai parodo, kokie „profesionalai“ dirba vakarai.us ir ko vertos jų publikacijos, kartu ir bandymai pripaišyti komunistams rasizmą.

       
Todėl dar sykį pabrėžiame, kad mes, komunistai, pasisakome prieš rasizmą ir bet kokie bandymai mums jį primesti yra melagingi.

        Leftas
        2008 11 08