pussy riot cerkveje 0     Nelegalius koncertus neįprastose vietose rengianti Maskvos feminisčių pankroko grupė „Pussy Riot“ vasario 21 d., antradienį, surengė antiklerikalinį koncertą Kristaus Gelbėtojo cerkvėje, priešais altorių. Spalvotomis megztomis kaukėmis vaidus dengiančios keturios grupės merginos atliko dainą „Dievo Motina, išvyk Putiną“.


     Šią savo akciją anarchofeministės pavadino „pankų malda“. Koncertas truko apie penkias minutes. Dainai baigiantis, prie merginų prišoko juodai vilkintys apsaugininkai ir nutempė jas nuo pakylos. Vis dėlto merginoms pavyko apgauti „Dievo sargybinius“ ir pasprukti. Nė viena jų nebuvo suimta.

     „Taikios šimtatūkstantinės demonstracijos neduoda jokių rezultatų, todėl mes nutarėme prieš Velykas paprašyti Dievo Motinos, kad ši išvytų Putiną“, – aiškino grupės narės. „Mūsų akcija nukreipta ne prieš tikinčiuosius, o prieš bažnyčią ir jos vadovą patriarchą Kirilą. Patriarchas, iš tabako verslo uždirbęs 4 mlrd. dolerių, pastaruoju metu aktyviai pasisako prieš piliečių aktyvumą ir begėdiškai agituoja už Putiną. Šis buvęs čekistas jau šiandien kreipiasi į Putiną kaip į būsimą prezidentą ir sako, kad Putinas „ištiesino istorijos kreivę“. Mūsų manymų, jei Putinas ką nors ir „ištiesino“, tai tik savo tarnų kišenes“, – įsitikinusios „Pussy Riot“ muzikantės.

     {youtube}GCasuaAczKY{/youtube}

     Prieš mėnesį, sausio 20 d., merginų grupė buvo surengusi koncertą Raudonojoje aikštėje ant apvalios viešųjų ceremonijų bei bausmių pakylos, vadinamos „Lobnoje miesto“. Atlikusios dainą „Putinas perš...ko“, aštuonios grupės muzikantės buvo suimtos. Sausio 24 d. dvi iš suimtųjų buvo nubaustos 500 rublių baudomis „už mitingų, demonstracijų ir piketų tvarkos pažeidimus“.

     P. S. Lietuvoje gyvenančios (-ys) davatkos (-ai) turėtų žinoti, kad Maskvos Kristaus Gelbėtojo cerkvėje rengiamos ne tik pamaldos, bet ir koncertai bei verslo elito vakarėliai.

     {youtube}GGRVwZLiDRw{/youtube}

     Pagal http://pussy-riot.livejournal.com parengė N.K.

     2012 02 22

     pussy riot cerkveje 1

     pussy riot cerkveje 2

     pussy riot cerkveje 3