gina rineheart2     Jeigu netyčia pradėjote manyti, kad turtingieji yra smarkiai neteisingai suprasti ir kad jie jaučia mažiau sėkmingų žmonių skausmą, tuo atveju pateikiame turtingiausios pasaulio moters, Australijos kalnakasybos magnatės Ginos Rinehart naudingą patarimą.

 

     „Jeigu pavydite tiems, kurie turi daugiau pinigų, nesėdėkite vietoje ir nesiskųskite“, sakė ji žurnalui. „Padarykite kažką, kas uždirbtų jums patiems daugiau pinigų – praleiskite mažiau laiko gerdami, rūkydami ar bendraudami su draugais, o daugiau laiko dirbdami."

 

     Taip, leiskim jiems valgyti pyragą.

 

     Rinehart uždirbo savo pinigus senamadišku būdu – ji juos paveldėjo. Jos šeimos geležies rūdos gavybos verslo turtas, kuris vertinamas 30,1 milijardų dolerių, padarė ją turtingiausiu Australijos asmeniu ir turtingiausia planetos moterimi.

 

     „Nėra monopolio draudžiančio tapti milijonieriumi“, sakė ji padrąsinančiu tonu.

 

     „Tapkite vienu iš žmonių, kurie sunkiai dirba, investuoja bei tuo pačiu metu kuria darbo vietas ir galimybes kitiems.“

 

     Bam! Beveik per lengva.

 

     Kodėl žmonės yra nepasiturintys? Rinehart kaltino tai, ką ji apibūdino kaip „socialistinę“, „anti-verslišką“ valdžios politiką, ir tuo pačiu paragino Australijos politikus sumažinti minimalų uždarbį bei mokesčius, jeigu jie nenori atsidurti Graikijos situacijoje.

 

     „Milijonieriai ir milijardieriai, kurie pasirenka investuoti Australijoje, yra iš tikrųjų tie, kurie labiausiai padeda nepasiturintiems ir jauniems žmonėms,“ teigė ji. „Ši paslaptis turi būti plačiai platinama.“

 

     Ir dabar ji išplatinta.

 

     Ačiū jums, turtingieji. Mes to neverti.

 

     Kita vertus, kad ir kaip būtų keista, ne visi liko patenkinti tokia milijardierės šneka ir net Australijos politikai bei aktyvistai atkreipė dėmesį į tai, kad ponia Rinehart savo turtą "neuždirbo, o  paprasčiausiai paveldėjo iš šeimos."

 

    "Tuo pačiu metu bandydama importuoti kuo daugiau pigios darbo jėgos ir vengdama mokėti mokesčius, Rinehart teigia, kad milijonieriai ir milijardieriai yra labiausiai nusipelnę visuomenės socialiniai gerovei", sakė kalnakasybos darbuotojų profsąjungos prezidentas Tony Maher. "Kurioje Planetoje ji gyvena? Ji turėtų praleisti mažiau laiko pamokslaudama ir daugiau laiko dalindamasi." 

 

     Pagal  latimes.com ir Google News paruošė Nojus Vala

 

     anarchija.lt

 

     gina rineheart