antifa

     Vasario 16-ąją Lietuvos tautinio jaunimo sąjunga (LTJS) Kaune organizuoja tradicines eitynes: prisidengę trispalvėmis skleidžia ksenofobiškas, rasistines, homofobiškas ir seksistines idėjas. Antifa.lt kolektyvas kviečia visus, nepritariančius teiginiui “Lietuva - lietuviams” prisijungti prie protesto prieš LTJS. Eitynių metu, 15val. antifašistai ir jiems prijaučiantys renkasi Miesto sode (priešais Kauno miesto savivaldybę).

      Nors eitynių dalyviai, taikydamiesi prie kintančio politinio klimato, nusiplėšia nacistinius antsiuvus, nebekilnoja dešinės rankos ir neberėkia antisemitinių šūkių, pagrindinė jų žinutė išlieka: Lietuvos teritorija ir diskursas priklauso baltam grynakraujui heteroseksualiam vyrui - arijui, o likusieji gali tik jam pritarti ir prie jo prisitaikyti arba nešdintis iš čia. Bet kas, kas priešinasi vieninteliam “teisingam” pasakojimui, turi būti prijaukintas arba sunaikintas. Valstybės atkūrimo dieną, kurią tarpukariu kartu švęsdavo lietuviai, žydai, rusai ir vokiečiai, į Kauno gatves pasipils fašistai su šūkiais “Ne rytams ir vakarams, Lietuva - Lietuvos vaikams” bei “Lietuva lietuviams”. Pasėję baimę Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje, vakare jie rinksis į koncertą, kuriame tarp kitų koncertuos ir “baltųjų pasipūtėlių” (White Pride) grupė “Baltas triukšmas”.

     Antifa.lt kviečia nelikti abejingiems fašizmo problemai. Naiviai tikintis “nekelti įtampos” ji neišnyks - vienintelis efektyvus būdas kovoti su fašizmu yra aktyviai pasisakyti prieš jį ir parodyti ksenofobams, kad Kauno gatvėse jie nėra pageidaujami. Ypač kviečiami prisijungti tie, kuriuos nacionalistai yra niekinamai išvadinę “žydrais, juodais, raudonais ir taboro čigonais” - LGBTIQ asmenys, Lietuvoje gyvenantys nelietuvių tautybės žmonės, visi pritariantieji kairiosioms idėjoms.

      ¡No pasarán!

      http://antifa.lt/

      www.facebook.com/

 

      2014 02 10