unizinas 0     Kadangi po pirmojo numerio viešumoje kilo neaiškumų, koks čia anoniminis sąmokslinis leidinys, nusprendėm, kad antrasis turėtų būti atviras ir labiau pabrėžti iniciatyvos, kylančios iš apačios, pobūdį. „Unizinui“ nereikia vadų ir mistinių finansavimų, nes esama politinė ir kultūrinė padėtis ir taip kelia pakankamai pykčio, kad žmonės patys norėtų į tai kolektyviai reaguoti. Neatsisakome anonimiškumo ir raginame kitus garsiai pasakyti, kur turėtų baigtis viešosios kontrolės ribos, bet raginame nekonformistinių pozicijų atvirumą ir solidarumą.

     Antrojo numerio tema pati siūlyte siūlosi. Tai viešajame diskurse ir policiniuose veiksmuose bujojanti raganų medžioklė prieš kritinius balsus, didžiosios žiniasklaidos žaidimas į vienus vartus skatinant baimę ir tarpusavio nepasitikėjimą bei valstybinės politikos tendencija štampuoti vis daugiau kištis į privatų gyvenimą leidžiančių įstatymų. Nereikia būti anarchistais, kad tai verstų užimti besipriešinančią poziciją. „Unizino“ idėja yra telkti pirmiausia studentų, dar neįstumtų į sustabarėjusias politines ar kitokias tapatybes, kritinę mintį ir veiksmą.

     Taigi kviečiame rašyti antrajam „Unizino“ numeriui. Iki gegužės 4 dienos siūlykite tekstų temas (pirmiausia tik temas ar santrauką, kad užtikrintume turinio nesidubliavimą ir nuoseklumą) bei siųskite grafiką/komiksus. Siekiame pristatyti kuo koncentruotesnę ir skaidresnę poziciją, tad pageidautume neviršyti 1-2 puslapių apimties. Anonimiškumą iš savo pusės garantuojame ir, kaip pirmajame numeryje, dėtume tekstus nepasirašytus, nebent būtų daug norinčių pasirašyt.

     Laukiame laiškų: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

     Solidariai ir su taika,
     Unizinas

     2015 04 28

unizinas