turtinga valstybė vargšai žmonėsLapkričio 3 d. būriai bendražygių Labrini rajone esančiame AB Vassilopoulos prekybos centre ėmė produktus, kurių jiems reikėjo, už juos nieko nemokėdami. Vieni bendražygiai blokavo prie prekybos centro esančią gatvę, laikydami transparantus, dalindami atsišaukimų lapelius ir skanduodami šūkius, o kita grupė užsiėmė produktų ekspropriacija prekybos centre. Visi surinkti produktai vėliau buvo išdalinti greta prekybos centro kas savaitę vykstančiame turgelyje. Vos per kelias minutes atvykusiai policijai nepavyko sulaikyti nė vieno iš žmonių, dalyvavusių akcijoje.

 

       Naujiena apie įvykusią ekspropriacijos akciją nebuvo paminėta nė vienoje kontroliuojamos masinės žiniasklaidos priemonėje. Čia stebime "Tylos" doktriną, kuria vadovaudamasi žiniasklaida stengiasi nuslėpti bet kokią revoliucinę iniciatyvą. Tuo tarpu minėtos akcijos metu dalintų atsišaukimų lapelių tekstas skelbė:

 

        "Visada egzistuoja erdvė kantrybei, tolerancijai ir paklusnumui. Visada egzistuoja galimybė kiekvienam užsiimti savais reikalais, rūpintis savo paties išlikimu bandant plaukti pasroviui per dusinančią mūsų kasdieninio gyvenimo realybe, užsidarant mažuose savo pačių lizduose kiekvienam asmeniškai priimtinų vaistų prieglaudoje.

 

        Bet taip pat yra ir kitas kelias, kuriame žmonės, stovėdami petys petin, meta iššūkį jų gyvenimus kontroliuojančiai sistemai ir siekia ne geresnių vergystės sąlygų, bet visiško tos baisios sistemos panaikinimo. Tai yra tas kelias, kuriuo mes ėjome lapkričio 3 d. eksproprijuodami AB prekybos centro produktus ir išdalindami juos šalia esančiame vietiniame turguje".

 

        Iš http://en.contrainfo.espiv.net vertė Tomas Puidokas

        2010. 12. 25

 

        supermarketas