Benas_Murma_0       A.lt redkolegiją pasiekė „Antifašistinės Lietuvos“ portalo laiškas, įspėjantis apie galimas provokacijas bei išpuolius šių metų Gegužės 1-ąją. Laiške minimas ir konkretus asmuo – fašistuojantis gatvės chuliganas Benas Murma, prieš metus dalyvavęs išpuolyje prieš anarchistų porelę, grįžtančią iš Gegužės 1-osios minėjimo.

 

Primename, kad 2010 m. gegužės 1-ąją namo grįžtančius renginio dalyvius (vaikiną ir merginą) netoli Mokytojų namų iš nugaros užpuolė du neaiškūs tipai. Jie nuplėšė nuo koto juodai raudoną anarchosindikalistų vėliavą, kurią vaikinas nešėsi persimetęs per petį, ir tučtuojau paspruko. Jų veidų įsidėmėti nepavyko. Abu buvo su džinsais ir sportiniais bateliais.

 

***

 

Sveiki, bičiuliai. Tyrinėdami kovo 11-osios eitynėse dalyvaujančių neonacių veidukus, aptikome ir nuotrauką, kurioje užfiksuoti keturi „didvyriai“, demonstratyviai rodantys iš anarchistų pagrobtą vėliavą. Trijų veidai paslėpti po pieštomis kaukėmis, o ketvirtasis veido neslepia. Tai Benas Murma, apie kurį verta papasakoti plačiau.

 

Tai tipiškas fašistuojantis gatvės chuliganas. Kartu su draugais mėgsta išeiti į miestą ir ką nors sumušti. Itin žemo intelekto, beveik beraštis. Per baigiamąjį lietuvių kalbos egzaminą surinko vos 6 procentus. 2010 m. vasarą įstojo į mokamą vietą Mykolo Romerio universitete (MRU), studijuoja viešąjį administravimą.

 

Vilniaus krepšinio fanų grupuotės „Sakalai Ultras“ narys, nepraleidžia nė vieno „Diktatūros“ koncerto, mėgsta lošti pokerį. Nuolatinis kovo 11-osios eitynių dalyvis. Draugauja su kolonos priekyje visada žygiuojančiu Jurgiu Virbašiumi, taip pat su Vyteniu Matulevičiumi, Skirmantu Jankausku ir Artūru Vileita, kurie prieš šių metų eitynes Vilniaus centre lazdomis sumušė rusakalbius. Turi vyresnį brolį Andrių Murmą, kuris bičiuliaujasi su idėjiniais neonacių vadais – Mariumi Kundrotu ir kt.

 

Benas_Murma_su_veliava

 

Benas_Murma

 

Benas_Murma_su_broliu_Andriumi_ir_Kardu


Jei reikės detalesnės informacijos – kreipkitės. Visada jūsų –


Antifa.lt

 

2011 04 15