Oduvanas_identifikuotas       Antifa.lt tinklaraštis praneša, kad pavyko atpažinti antrąjį užpuoliką, draskiusį transparantą per 2011 m. kovo 11-osios eitynes.

 

Pirmasis užpuolikas – fašistuojantis skinas, aktyvus Garliavos kovotojas prieš „pedofilų klaną“ Vitalijus Keršis, prie Mokslų akademijos užpuolęs ant šaligatvio stovinčius žmones, – buvo identifikuotas iškart, tuo tarpu antrasis ilgą laiką liko nežinomas, nes slėpė veidą po striukės gobtuvu.

 

Dabar jau aišku, kad tai muštynėmis pagarsėjęs nazi-skinas, Vilniaus „ultrų“ koordinatorius Mantas „Oduvanas“ Janušonis. Per eitynes jis, nepastebimai prisigretinęs prie protestuotojų, puolė plėšyti V. Keršio jau apdraskytą plakatą. Perplėšęs plakatą, jis sekė protestuotojus, fotografavo jų veidus ir grasino susidoroti.

 

{youtube}H8w-SlP-dkc{/youtube}

 

V. Keršis už viešosios tvarkos pažeidimą susilaukė simbolinės 100 Lt baudos, o Mantas „Oduvanas“ Janušonis liko policijos nepastebėtas.

 

Antifa.lt taip pat nustatė Manto „Oduvano“ Janušonio ryšius su Vokietijos neonaciais. 2011 m. vasario 13 d. Oduvanas su savo drauge Milda Prušinskaite dalyvavo Drezdene vykusiose Vokietijos nacionalsocialistų eitynėse, kurių dalyviai minėjo 1945 m. vasario 13-15 d. Drezdeno bombardavimą.

 

Po eitynių Oduvanas buvo pakviestas į tribūną ir išrėžė „solidarumo“ kalbą Vokietijos nacionalistams. Iškart po jo kalbėjo vienas iš šių eitynių organizatorių, Drezdeno neonacistinių „Laisvųjų pajėgų“ („Freie Kräfte“) aktyvistas Maikas Mülleris, šių metų kovo 11-ąją atvykęs į Vilnių ir kartu su kitu Drezdeno neonaciu Svenu Hagendorfu dalyvavęs Lietuvos nacionalistų eitynėse.

 

Oduvanas_Maik_Muller

2011 m. vasario 13 d. Drezdene. Oduvanas sako kalbą, dešinėje su lapeliu rankose stovi Maikas Mülleris

 

Sven_Hagendorf_Ricardas_Cekutis_Maik_Muller

2011 m. kovo 11 d. Vilniuje. Iš kairės: Svenas Hagendorfas, Ričardas Čekutis, Maikas Mülleris


Daugiau Oduvano nuotraukų: Antifa.lt

Apie Maiko Müllerio ir Sveno Hagendorfo vizitą Vilniuje: http://de.indymedia.org

 

a.lt, 2011 06 17

http://antifa.lt/post/6596853775/identifikuotas-antrasis-2011-m-kovo-11-osios-eityniu