We_AnonymousGarsi „Anonymous“ programišių grupė pranešė, kad pradėjo kurti savo socialinį tinklą, pavadintą „AnonPlus“. Pareiškime, paskelbtame anonplus.com tinklalapyje, rašoma, kad „AnonPlus“ bus „naujas socialinis tinklas, kuriame nėra jokios baimės dėl cenzūros, dėl programos nutraukimo ir net dėl informacijos sustabdymo“.

 

„Anonymous“ grupė ėmėsi kurti naują socialinį tinklą po to, kai dėl socialinio tinklo taisyklių pažeidimų buvo uždarytas jos „Google+“ profilis. Grupė žada, kad pradėjus veikti socialiniam tinklui, „daugiau nebebus jokios priespaudos, nebebus jokios tironijos.“

 

Manoma, kad „Google“ sprendimas uždaryti „Anonymous“ profilį gali sukelti programišių ataką prieš šią korporaciją. Per pastaruosius kelis mėnesius grupė surengė kibernetinius išpuolius prieš keletą didžiausių vyriausybinių agentūrų ir tinklalapių, tarp kurių buvo kariuomenės konsultavimo bendrovė „Booz Allen Hamilton“, kreditinių kortelių milžinių „MasterCard“ bei „Visa“, o taip pat ir elektroninių mokėjimo paslaugų teikėja „PayPal“.

 

Prieš kurį laiką „Anonymous“ atakavo dar vieną stambią tarptautinę kompaniją. Tai su genetiškai modifikuotais produktais siejama žemės ūkio bendrovė „Monsanto“. Šį kartą programišiai paviešino slaptą medžiagą apie 2500 tarptautinės bendrovės darbuotojus.

 

{youtube}Cx-BLOzJha8{/youtube}

 

„Monsanto“ – tai didžiausia pasaulyje JAV žemės ūkio biotechnologijų ir genų inžinerijos bendrovė, viena didžiausių pesticidų gamintojų bei genų inžinerijos būdu gautų sėklų platintojų. Arši „Monsanto“ genetiškai modifikuotų sėklų bei galvijų hormonų rinkodara nukreipė į korporaciją daugybę kritikos strėlių. „Monsanto“ yra pats svarbiausias žaliųjų atakų taikinys.

 

Atakavusi „Monsanto“, programišių grupė pranešė: „Per pastaruosius du mėnesius mes paskelbėme šimtus puslapių, smulkiai vaizduojančių nedorus, neetiškus ir nusikalstamus „Monsanto“ verslo vykdymo būdus. Mes griovėme jų infrastruktūrą dvi savaites iš eilės, sugadindami visus tris jų pašto serverius, taip pat nutraukdami jų interneto svetainės darbą. Mes paskelbėme 2500 darbuotojų ir jų partnerių duomenis: vardus ir pavardes, adresus, telefono numerius ir tikslią darbo vietą.“

 

Įsilaužimas buvo įvykdytas praėjus dienai po to, kai JAV kariuomenės rangovas „Booz Allen Hamilton“ pripažino, jog „Anonymous“ įsilaužė į jo sistemas ir paviešino 90 tūkst. JAV kariškių elektroninių pašto adresų, jų prisijungimo slaptažodžių bei kitus duomenis.

 

Grupė taip pat pateikė informacijos apie artimiausią planuojamų išpuolių kampaniją „Operation Green Rights/Project Tarmaggedon“, nukreiptą prieš „Exxon Mobil“, „ConocoPhillips“, „Canada Oil Sands“, Škotijos karališkąjį banką ir kitas organizacijas.

 

a.lt info

2011 07 19