TVF kiausiniaiVakar, spalio 13 d., Turkijos studentai kiaušiniais apmėtė Tarptautinio Valiutos Fondo (TVF) atstovą Marką Lewisą, sakiusį kalbą viename iš Bursos provincijos universitetų. Keli kiaušiniai skriejo tiesiai į į kalbėtoją, tačiau šis vikriai pasilenkė ir jų išvengė. Kiaušinius mėtę studentai tuojau pat buvo suimti universiteto apsaugos darbuotojų ir išvesdinti iš salės.

 

Turkijoje dar gerai prisimenama, kaip TVF „padėjo“ šiai šaliai išbristi iš 2001 m. finansinės krizės, suteikdama 26 mlrd. JAV dolerių paskolą. Nepaisant to, ši finansinė organizacija toliau kišasi į šalies reikalus ir ragina Turkijos vyriausybę dar labiau apmokestinti aukštąjį mokslą.

 

Kiaušinių atakos metu keli iš savo vietų pakilę studentai ėmė skanduoti šūkius, nukreiptus prieš TVF politiką. Taip pat jie pasisakė už nemokamą aukštąjį mokslą.

 

Panašus incidentas Turkijoje įvyko 2009 m. Tuometinis TVF vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas susilaukė atakos sakydamas kalbą Stambulo Bilgi universitete. Tą kartą į tarptautinių finansų atstovą buvo mestas ne kiaušinis, o batas.

 

{youtube}qmeHP4jTeec{/youtube}

 

a.lt info

2011 10 14