ciles_studentai_00Vakar, spalio 20 d., apie 60 studentų įsiveržė į Čilės Senatą ir užėmė patalpą, kurioje tuo metu posėdžiavo komitetas, svarstęs kitų metų švietimo biudžetą. Švietimo ministras Felipė Bulnesas ir kiti, dalyvavę Senato komiteto posėdyje, skubiai pasišalino iš pastato. Studentai šūkavo ir mėtė į ministrą monetas.

 

Grupė studentų okupavo Senatą, kai policija eilinį kartą jėga išvaikė daugiatūkstantinį mitingą, reikalaujantį nemokamo mokslo. Studentai laikė transparantus su reikalavimais „Referendumą – nedelsiant!” ir „Nemokamo mokslo!“.

 

Policija užtvėrė įėjimus į Senatą, kad į pastatą nepatektų daugiau protestuotojų. Prie Senato pastato susirinkę tūkstančiai studentų reikalavo nemokamo išsilavinimo ir referendumo. Juos policija vaikė lazdomis ir vandens srovėmis. Senato viduje buvę studentai filmavo savo veiksmus ir viską tiesiogiai transliavo internetu.


Studentai laikė užėmę Senato patalpas beveik aštuonias valandas ir pasišalino tik tada, kai opozicijos lyderiai pažadėjo surengti referendumą dėl nemokamo švietimo bei kitų svarbių socialinių klausimų. Studentai apleido Senato pastatą vėlią naktį, kai jiems buvo pažadėta, kad prieš studentus nebus imtasi jokių represijų. Studentai išėjo iš pastato iškėlę rankas ir buvo nugabenti į policijos skyrių, kur buvo patikrintos jų tapatybės.


{dmotion}xlu6pg{/dmotion}

 

Čilės studentai jau beveik pusę metų boikotuoja paskaitas ir rengia protestus. Spalio 18 d. jie buvo paskelbę visuotinį 48 valandų streiką. Aukštasis išsilavinimas Čilėje yra vienas brangiausių visame pasaulyje. Daugelis studentų yra priversti imti milžiniškus kreditus net iki 60 tūkst. JAV dolerių.

 

a.lt info

2011 10 21

 

ciles_studentai_01

 

ciles_studentai_02

 

ciles_studentai_03

 

ciles_studentai_04

 

ciles_studentai_05

 

ciles_studentai_06

 

ciles_studentai_07