17NLapkričio 17-oji tapo reikšminga Ispanijos studentams. Šią dieną, pažymėtą „17-N“ ženklu, 60-yje Ispanijos miestų studentai surengė masines demonstracijas, blokadas ir viešų erdvių užėmimus. Tądien prie studentų prisidėjo ir Ispanijos profesinės sąjungos CC.OO., UGT, STEM. Demonstracijos vyko kaip niekad agresyviai, visuose miestuose studentai rimtai susikibo su policija.

 

Turine studentai surengė net dvi eitynes. Viena kolona sugebėjo prasiveržti pro policijos kordonus ir užėmė didžiausio šalies banko „Banca d'Italia“ prieigas. Buvo sužeisti 9 policininkai, nukentėjo 1 studentas. 4 žmonės suimti.

 

Barselonos studentai net trijose vietose užblokavo centrinę miesto gatvę Gran Via. Taip pat jie ėmėsi geležinkelio eismo blokadų. Dėl studentų manifestacijų buvo nutrauktas traukinių eismas S2 ir S55 linijose.

 

{youtube}j94iyYzZdVs{/youtube}

 

Madride studentai prasiveržė prie kongreso rūmų, kuriuose tą dieną naujasis Ispanijos premjeras pristatė „krizės įveikimo“ programą. Po kurio laiko jie buvo grubiai išvaikyti robokopų. Pranešama apie 10 sužeistų. Rytojaus dieną parlamento sienas puošė užrašai „Abajo el sistema“ („Šalin sistemą“).


Į masines manifestacijas Ispanijos studentai pakilo protestuodami prieš padidintą mokestį už studijas, auditorijų skaičiaus mažinimą ir 4000 universitetų darbuotojų atleidimą iš darbo.

 

{youtube}xtmMi0Zral0{/youtube}

 

a.lt info

2011 11 19