anonymous megaupload kerstas      Ketvirtadienį, sausio 19 d., JAV pareigūnai uždarė vieną iš didžiausių pasaulyje dalijimosi failais portalų megaupload.com, užimantį 13 vietą tarp labiausiai lankomų portalų. Septyneriems asmenims, susijusiems su megaupload.com veikla, buvo iškėlti kaltinimai dėl autorinių teisių pažeidimų, keturi iš jų suimti. Suimtas ir „Megaupload“ įkūrėjas Kimas Dotcom.
      
      Atsakydami į šiuos valdžios veiksmus, „Anonymous“ programišiai atakavo 14 svarbių JAV valdžios ir korporacijų svetainių. „Anonymous“ tinklaraštyje http://anonops.blogspot.com/ paskelbta, kad buvo atakuotos 14 svetainių, tarp jų – JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB), JAV Teisingumo departamento, Baltųjų rūmų, JAV įrašų pramonės asociacijos (RIAA), JAV autorinių teisių biuro, didžiausių pramogų verslo korporacijų „Universal Music“ ir „Warner Music Group“ svetaines. Programiniai įsilaužė ir į JAV senatoriaus, Amerikos kino kompanijų asociacijos vadovo Chriso Doddo svetainę bei nutekino asmeninę jo informaciją.
      
      Daugelio atakuotų svetainių darbas buvo atstatytas, tačiau dvi (UniversalMusic.com ir RIAA.org ) neveikia iki šiol. „Megaupload“ veikla vėl atnaujinta, šį portalą dabar galima rasti adresu: http://109.236.83.66/
      
      „Anonymous“ programišiai šią operaciją pavadino didžiausia per visą savo istoriją. DDoS atakoje dalyvavo 5635 programišiai. Ji buvo pradėta iškart po to, kai JAV Teisingumo ministerija viešai paskelbė apie „Megaupload“ įkūrėjų areštus.
      
      Pranešimas apie pateiktus kaltinimus buvo paviešintas kitą dieną po to, kai daugybė tinklalapių visame pasaulyje, tarp jų ir „Wikipedia“, surengė vienos paros streiko protestą prieš JAV Kongreso svarstomus teisės aktus dėl kovos su internetiniu piratavimu. SOPA (Stop Online Piracy Act) ir PIPA (Protect IP Act) – tai įstatymų projektai, kurių paskirtis yra pažaboti nelegalų muzikos, filmų ar kitos intelektualinės nuosavybės platinimą internete.
      
      Prieš šių įstatymų priėmimą protestavusieji interneto resursai pabrėžia, kad SOPA ir PIPA įstatymai (jei tokie bus priimti) sudarys sąlygas cenzūrai, bet nesustabdys internetinių piratų, kurie visuomet mokėjo apeiti įvairius draudimus bei sankcijas. Jei kokioje nors internetinėje svetainėje bus rasta nuorodą į kitą serverį, kuriame yra nelegalūs filmai, muzika ar kiti failai, apsaugoti autorinėmis teisėmis, ji gali būti uždaryta, o jos savininkai gali būti patraukti baudžiamojom atsakomybėn.
      
      a.lt info
      2012 01 20
      
      {youtube}_lXau4TDt7M{/youtube}