Pussy riot lobnoje 0       Nelegalius koncertus neįprastose miesto vietose rengianti Maskvos feminisčių pankroko grupė „Pussy Riot“ sausio 20 d. sulaužė patį baisiausią tabu – surengė koncertą Raudonojoje aikštėje ant apvalios viešųjų ceremonijų bei bausmių pakylos, kuri vadinama „Lobnoje miesto“. Šioje vietoje, kurią nemažai rusų laiko šventa, „Pussy Riot“ atliko naują dainą „Maištas Rusijoje: Putinas perš...ko“. Aštuonios grupės muzikantės suimtos.


      
      „Pussy Riot“ aiškina, kad dainoje „Putinas perši…o“ jos siūlo maišto scenarijų. Rusijos gyventojams siūloma užimti svarbiausias šalies vietas ir taip siekti politinių permainų. „Būkite drąsesni už perši...usį Putiną ir jo specialiąsias tarnybas. Šiuo karštu ir audrinančiu metu, kai politinis Rusijos režimas ėmė svyruoti, kolektyviniams veiksmams susivienijo ir anarchistai, ir feministės, ir LGBT, ir liberalai, ir Madona su kūdikiu, ir visi šventieji“, – sakoma grupės pranešime.
      
      Muzikančių buvo paklausta, kodėl šį koncertą jos surengė Raudonojoje aikštėje. Į tokį klausimą jos atsakė šitaip: „Dainoje yra eilutė „Už jūsų ir mūsų laisvę rimbu nuplakti“. Mes prisimename 1968 m. įvykius – sėdimąjį disidentų protestą Raudonojoje aikštėje, dėl kurio jie buvo kankinami ir uždaryti psichiatrinėje ligoninėse. Tos pačios galios struktūros, kurios veikė valdant Brežnevui, niekur nedingo, jos išliko valdžioje. Pasikeitė tik autoritarizmo, kontrolės bei valstybinio teroro forma. Šalį šiandien vado tokie patys jėgos šalininkai, kuriems nieko nereiškia per tardymą išmušti visus dantis. Dainos frazė „Pacientams siūlo daugiau komforto“ reiškia, kad Rusijos valdžia ir šiandien žiūri į savo piliečius kaip į psichinius ligonius, nesugebančius priimti savarankiškų sprendimų.“  
      
      {youtube}7kVMADLm3js{/youtube}     
      Sausio 20 d. popietę „Pussy Riot“ merginos perlipo „Lobnoje mesto“ juosiančią tvorą, užsilipo ant pakylos ir sugrojo naują dainą. Policijos pareigūnai bandė įkalbėti merginas pasitraukti, tačiau šioms nepaklusus, ėmėsi ryžtingų veiksmų. Trys „Pussy Riot“ vokalistės buvo nutemptos į praėjimo kontrolės postą, esantį po Spaso bokštu. Likusios penkios merginos išgabentos į policijos nuovadą.
      
      Pagal http://pussy-riot.livejournal.com/
      2012 01 20

 

      Pussy riot lobnoje 1

 

      Pussy riot lobnoje 2

 

      Pussy riot lobnoje 3

 

      Pussy riot lobnoje 4

 

      Pussy riot lobnoje 5

 

      Pussy riot lobnoje 6

 

      Pussy riot lobnoje 7