NEBIJOK DUOTI ISMALDOS 02     Šių metų sausio 12 d. judėjimas „Užimk Vilnių“ pakvietė vilniečius išeiti į miesto gatves ir pasipriešinti vietinės valdžios sprendimui bausti miesto teritorijoje elgetaujančius bei išmaldą duodančius piliečius. „Užimk Vilnių“ protestas prieš draudimą elgetauti sulaukė gausaus vilniečių palaikymo.

     Deja, Vilniaus miesto valdžia nesureagavo į piliečių nepasitenkinimą ir neatšaukė savo sprendimo. Per kelis mėnesius už elgetavimą ir išmaldos davimą Vilniuje jau nubausta 15 žmonių! (Plačiau apie tai – delfi.lt straipsnyje „Nuo gruodžio už elgetavimą ir išmaldos davimą Vilniuje nubausta 15 žmonių“.)

     „Užimk Vilnių" dalyviai antrąjį kartą kviečia žmones, netoleruojančius valdžios kišimosi į viešąją erdvę, išeiti į Vilniaus gatves ir dar kartą parodyti pilietinį nepaklusnumą.

     Norintieji dalyvauti akcijoje „Nebijok duoti išmaldos“ kviečiami kovo 24 d., šeštadienį, 13 val. rinktis V. Kudirkos aikštėje, Vilniuje. Užsikabinę lenteles su užrašais „Nebijok duoti išmaldos“, pasklisime po miesto gatves, demonstratyviai prašysime išmaldos ir dalinsime ją prašantiems. Labai laukiami ir gatvės muzikantai, nes jie taip pat yra potencialūs elgetauti draudžiančių viešosios tvarkos taisyklių pažeidėjai.

     Kviečiame registruotis oficialiame „Facebook” socialinio tinklo renginyje Pilietinio nepaklusnumo akcija "Nebijok duoti išmaldos!" (2).


     Uzimk.lt
     2012 03 19

     NEBIJOK DUOTI ISMALDOS 2