lisve pussy riot 0     Šį šeštadienį, balandžio 21 d., visame pasaulyje rengiamos palaikymo akcijos įkalintoms pankroko grupės „Pussy Riot“ (Rusija) merginoms: Nadeždai Tolokonikovai, Marijai Aliochinai ir Jekaterinai Samucevič. Protesto akcija taip pat vyks ir Vilniuje. Ji rengiama 13–14 val. prie Rusijos ambasados, Latvių g. 53. Akcijos organizatoriai (-ės) prašo pasiimti ką nors spalvoto!

     Šių metų vasario 21 d. Maskvos Kristaus išganytojo cerkvėje performansą surengusios pankroko grupės „Pussy Riot“ merginos jau du mėnesius kalinamos be teisės išeiti į laisvę už užstatą. Už vadinamąjį „chuliganizmą“ joms gręsia iki septynerių metų nelaisvės. Oficialiai merginos kaltinamos tikinčiųjų jausmų įžeidimu, tačiau akivaizdu, kad tikroji tokios griežtos bausmės priežastis yra valdžios kritika, antiputiniški pasisakymai bei šūkis „Šventoji Dievo Motina, išvaryk Putiną.“ Solidarizuojamės su šiomis drąsiomis moterimis ir smerkiame Rusijoje vykdomą susidorojimą su „Pussy Riot“!

    

     Vakar, balandžio 19 d., Maskvos Tagansko teisme buvo nagrinėta „Pussy Riot” byla. Visoms trims merginoms įkalinimo laikas pratęstas dar 2-oems mėnesiams, iki birželio 24 dienos, nepaisant to, kad viena iš Merginų – Marija Aliochina – augina mažametį vaiką. Prie teismo pastato merginų palaikyti buvo susirinkę 300 žmonių. Apie 30 iš jų buvo suimta, tarp suimtųjų – muzikos kritikas Artiomas Troickis ir menininkų grupės „Voina” dalyvis Piotras Verzilovas.

    

     Balandžio 3 d.Amnesty International” organizacija pripažino šias merginas politinėmis kalinėmis. „Pussy Riot” muzikančių areštas, anot šios organizacijos, „buvo nepateisinamai griežta valdžios reakcija į taikią politinių įsitikinimų išraišką”.

    

     Balandžio 21 d. Vilniaus akcijos puslapis socialiniame „Facebook” tinkle: www.facebook.com

    

     a.lt info

     2012 04 20

     lisve pussy riot