ka daryti      Skiriu savo kairiajam skruostui

 

Pasipriešinimo technika „Nešiotis tris tūkstančius dolerių“ papildo prieš tai aptartą technologiją „Išdalyti pinigus“. Iš tikrųjų bet kada, bet kokiomis aplinkybėmis kišenėje turint grynais tris tūkstančius dolerių, mes galime tapti puikiais pasipriešinimo kovotojais. Juk su tokia suma galima elgtis labai laisvai ir be jokių suvaržymų.

 

Pavyzdžiui, galima bet kada sėsti į lėktuvą ir nuskristi ten, kur vyksta pasipriešinimas, – tapti jo dalyviu. O galima ir atiduoti šiuos pinigus (dar ir dar kartą) pasipriešinimo dalyviui arba vargšui, kuriam jų trūksta. Galima įsigyti pasipriešinimo kovai reikalingas technines priemones. Dar galima tiesiog negalvoti apie pragyvenimo problemas, apie visus tuos pusryčius, pietus ir vakarienes, apie viešbučius ir autobusus, kartą ir visiems laikams galima užmiršti rūbus ir apavą, drabužių skalbimą ir smulkias išlaidas.

 

Kišenėje turint šią optimalią sumą galima tapti idealiu pasipriešinimo dalyviu. Arba idealiu šikniumi.

 

Alexander Brener, Barbara Schurz. Ką daryti? 54 kultūrinio pasipriešinimo valdžiai technologijos vėlyvojo kapitalizmo epochoje. V.: Juodraštis, 2008.