kataliskiskas transseksualu kalendorius        Madrido gėjų, lesbiečių, transseksualų ir biseksualų kolektyvas (COGAM, Colectivo de lesbianas, gays, transexuales y bisexuales de Madrid) Naujiesiems metams pasiūlė kalendorių, kuriam pozavo transseksualios moterys. Leidiniui, pavadintam „12 Mergelių“, pozavo ir žinoma homoseksualių žmonių teisių gynėja, aktorė Carla Antonelli, nepabūgusi neigiamos visuomenės reakcijos. „Aš pagalvojau, kodėl transeksuali moteris negali įkūnyti religinių personažų, kuriuos jau suvaidino begalė kitų aktorių, vyrų ir moterų?“, − sakė aktorė, pabrėžusi, kad atsisakydama pozuoti paneigtų savo pačios principus. K. Antoneli, kaip ir kiti modeliai, už šį darbą honoraro negaus.

 

Šiuo „religiniu“ kalendoriumi transseksualų bendruomenė religines iškilmes siūlo pakeisti socialinėmis šventėmis. Pavyzdžiui, vietoj Kalėdų – gruodžio 25 d. – siūlo švęsti Tarptautinę demokratijos dieną.

 

Suprasdamas, kad liaupsių nesulauks, fotografas Juanas Antinoo dėl to nesijaudina. „Man tai nerūpi. Svarbiausia, kad žinia pasiektų žmones ir jie suprastų prezervatyvų naudojimo svarbą“, − sako Ch. Antinas, kai kurias madonas papuošęs įvairiaspalviais prezervatyvų vėriniais. Fotografas pabrėžė, kad kalendorių jungianti gija yra ironija, vengianti vulgarumo. „Tai – ne religinių scenų kopijos, o interpretacijos. Manau, kad niekas neturėtų jaustis įžeistas“, − sako Ch. Antinas.

 

„Be jokios abejonės, tai – Katalikų bažnyčios įžeidimas“, − tuoj pat sureagavo katalikiškos organizacijos, grasindamos baudžiamuoju kodeksu.

 
Pgal „El Mundo“ parengė Valdas
 
kataliskiskas transseksualu kalendorius 1
 
kataliskiskas transseksualu kalendorius 2
 
kataliskiskas transseksualu kalendorius 3
 
kataliskiskas transseksualu kalendorius 4
 
kataliskiskas transseksualu kalendorius 5
 
kataliskiskas transseksualu kalendorius 6
 
kataliskiskas transseksualu kalendorius 7
 
kataliskiskas transseksualu kalendorius 8
 
kataliskiskas transseksualu kalendorius 9
 
kataliskiskas transseksualu kalendorius 10
 
kataliskiskas transseksualu kalendorius 11
 
kataliskiskas transseksualu kalendorius 12