bubilius kybys        BNS praneša, kad vyriausybė dar kartą siūlo naikinti alimentų fondą. Šių metų spalio mėnesį Seimas jau atmetė tokį vyriausybės siūlymą, dabar bandoma jį „prastumti“ dar kartą. Iš kur toks Bubiliaus atkaklumas? Juk pinigai nėra dideli, išmokos sudaro ne daugiau, kaip 192 litus per mėnesį. Gal todėl vyriausybė nė nebando taupyti mažindama jų dydį? Ministro D. Jankausko teigimu, nuo fondo veiklos pradžios išmokas gavo virš 21 tūkst. vaikų, jiems išmokėta 39 mln. litų. Toks vyriausybės sprendimas akivaizdžiai glumina – atkakliai siekiama nuskriausti mažamečius vaikus.

 

Didžiausia valdančiosios koalicijos partija deklaruoja išpažįstanti krikščioniškas vertybes, tačiau elgiasi visiškai priešingai. „Skriausk bejėgį ir neužkabink stipresnio” – štai satanistinės Bubiliaus sektos šūkis! Keista, bet iki šiol nuo jos neatsiribojo nė vienas bažnytinis judėjimas.

 

Įdomu, kaip gi pasižiūrės seimas į tą kvailą vyriausybės užsispyrimą nesirūpinti mažamečių apsauga. Bet mūsiškis seimas labiau užsiėmęs savo asmeninėmis privilegijomis nei bendrais reikalais. Greičiausiai tyliai pritars.

 

O kokia bus visuomenės reakcija? Motinos, vienos auginančios vaikus, ir taip užsiėmusios, todėl visuomeninei veiklai laiko neturi. Bet gal visuomenė turi bent kiek solidarumo? Visuomeninio intereso ir vaikų teisių gynėjai: Aū! Bubiliaus gauja bando prievartauti vaikus!

 

Žinoma, čia ne pedofilų medžioklė – nei babkių, nei populiarumo neužsidirbsi. Bet ar sąžinės šitoje šalyje kas nors dar turi? O gal ir toliau apsimeskime, kad nieko nevyksta? Tegu veidmainiai toliau postringauja apie moralią politiką...

 

Blogiausia, kad tie Bubiliaus nuskriausti vaikai, truputį paaugę, turbūt eis ne Seimo langų daužyti, o į tarpuvartę senelių plėšti. Bubilius tikisi apsiginti asmens sargybiniais, o kaip ginsimės mes?

 
Visiems Svetimas
2009 11 19