Anarchist action figure 0        Ar Kalėdų rytą po egle neradai užsislėpusio anarchisto? Jei taip, ko gero tu ne vienas toks, nes tūlas menininkas Packardas Jenningsas „Target“ ir „Wal-mart“ prieš porą metų prekybcentriuose pridėliojo paties prigamintų žaislinių anarchistų, kurie tikriausiai pateko į nieko blogo neįtariančių Kalėdinių dovanų ieškotojų krepšius.

 

 „Kada gi dar, jei ne per Kalėdas geriausia atkreipti dėmesį į hipervartojimą?“ – klausia Jenningsas. Anarchistų lėlėms pagaminti jis sugaišo septynis mėnesius. Kraštutiniais stereotipais besiremiantis jo pagamintas „Juodojo bloko“ dalyvis turi dujokaukę, metalo kirpimo žirkles, benzino kanistrą ir du Molotovo kokteilius. O be to, net ir įpakuotas į įprastą tokiems žaislams pakuotę, jis atrodo tikrai piktas.

 

Pasižiūrėkite kaip sutrikęs kasininkas bando nuskenuoti žaislą, tuo metu, kai Jenningsas filmuoja. Parduotuvės vadybininko frazė: „Tiesą sakant, atrodo, kad ant lentynos jį padėjo kažkas iš antiglobalistų, protestuojančių prieš G6 susitikimą“.

 

Jenningsas sako, kad tokiu veiksmu jis norėjo parodyti, kad net radikali ideologija šiandien paverčiama komercija.

 

Pagal http://centennialsociety.com parengė RB

2009 12 28
 
                       Anarchist action figure 1
 
                       Anarchist action figure 2
 
 
 
                       {youtube}p3EDmVbnvzI{/youtube}