00nepatoguskinas         Šiandien 16 val. Vilniaus Universiteto Tarptautinių Santykių ir Politikos Mokslų Institute (Vokiečių g. 10, Vilnius), 402 auditorijoje Nepatogaus kino festivalis “Ah hoc” rengia dokumentinės serbų režisieriaus Marko Mamuzic juostos “Karštas kraujas” peržiūrą ir diskusiją, kurioje susitiks nacionalistinio jaunimo atstovai ir jų oponentai.

 

       Filmas pasakoja apie nerimą keliančią neonacių ir nacionalistų judėjimų aušrą Serbijoje. Įvairių interviu metu atskleidžiama, kodėl tiek daug serbų jaunimo domisi fašistine ir nacionalistine ideologija. Viena iš didžiausių priežasčių – stipri stačiatikių bažnyčios įtaka šalyje. Buvęs popas Nikolaj Velimirovic – populiarus tarp jaunimo, savo radikaliomis kalbomis apie seksualines mažumas ir žydus sugebantis pritraukti jaunus žmones. Jis kaltina žydus ne tik Jėzaus Kristaus nužudymu, bet ir Serbijos bombardavimu 1990 metais.

 

       alt

 

       Po filmo vyks diskusija, kurioje ketina dalyvauti Gabrielius Liaudanskas - Svaras, Pilietinių iniciatyvų centro direktorius Girvydas Duoblys, Lietuvių Tautinio Jaunimo Sąjungos pirmininkas Julius Panka bei Tolerantiško Jaunimo Asociacijos atstovė doc. Dr. Nida Vasiliauskaitė, Rytų Europos Studijų Centro analitikas Vytis Jurkonis. Diskusiją moderuos Virginijus Savukynas.

 

       „Ad Hoc: Nepatogus Kinas" - tai socialinis - kultūrinis projektas, kurio metu rengiamos nemokamos kino peržiūros Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose, rodoma įvairi filmų apie žmogaus teises programa, rengiami susitikimai su filmų kūrėjais, žmogaus teisių aktyvistais ir ekspertais. 

 

       Festivalio tinklalapis

       a.info

       2010.10.26.