socialine literaturaLaisvasis universitetas (LUNI) – įvairiuose Lietuvos miestuose veikiantis alternatyvaus švietimo tinklas – šventiškai pradėjo ketvirtuosius mokslo metus. Rugsėjo 3 dieną LUNI pakvietė visus kūrėjus ir jų bendraminčius į radikalios literatūros skaitymus „Prote(k)stai“, kurie vyko „Ecoflux" platformoje Neries krantinėje, šalia Mindaugo tilto.

 

„Protek(s)tai“ – tai radikali socialinė poezija ir proza, gimstanti iš nepasitenkinimo gyvenimu, esama tvarka, piktais troleibusų kontrolieriais, išnaudotojais bosais, valdininkais. Ji gimsta kaip staugsmas alkanoje daugiabučių naktyje, staugsmas, kuris pažadina iš miego girtą kūrėją ir liūdną kasininkę. Ji gimsta kaip staugsmas miesto viduriuose, kad nušluotų tai, kas supuvę, ir atvertų duris į tikrą gyvenimą...

 

Į skaitymus buvo kviečiami visi, kurie kuria ir mėgsta socialinę poeziją. Savo kūrybą skaitė Aira, Aušra, disidentas Bacevyčia, Kasparas, Raulas van Gauras, dar keletas skaitovų. Atėjo ir literatūrinio gyvenimo paraštėsna nustumtas Tomas A. Rudokas.


{youtube}YxrFRVs0i1k{/youtube}


{youtube}k_EnQGCZqjw{/youtube}

 

Vakarėlis pavyko. Už slemo benefisą disidentas Bacevyčia gavo knygą „Wikileaks. Juliano Assange’o karas su slaptumu”, o už patį „tolerantiškiausią” eilėraštį gėjišku J. Genet romanu „Gėlių Dievo motina” apdovanotas Raulas van Gauras.

 

LUNI info

2011 09 04