Pussy Riot 2 - 0       Lapkričio pabaigoje Maskvos feminisčių pankroko grupė „Pussy Riot“ surengė antrąją seriją nelegalių koncertų, raginančių boikotuoti Rusijos Dūmos rinkimus. Naujajame videoklipe „Kropotkino degtinė“ jos ragina eiti ne į rinkimus, o į gatves ir surengti pilietinį perversmą. Grupės narės sako, kad „Kropotkino degtinė“ gerai veikia protestuotojus ir žudo valdžios atstovus – išgėrę degtinės, jie susitinka su mirusiuoju Kenedžiu.

 

Pirmąjį turą surengusios Maskvos metro stotyse ir ant troleibuso stogo, grupės „Pussy Ruot“ merginos ragino „išlaisvinti šaligatvio plytelę“. Per antrąjį turą jos nusprendė savo koncertus rengti tose vietose, kuriose daugiausia „turtingų putinistų“. Nelegalūs grupės koncertai šįkart vyko brangiuose Rusijos sostinės butikuose, madų šou, automobilių salonuose ir ant madingų barų stogų. Grupės išpuolių aukomis tapo tokie garsūs „kultūrinės aukštuomenės“ veikėjai, kaip dailininkas Nikas safronovas ir dizaineris Denisas Simačiovas.

 

{youtube}CZUhkWiiv7M{/youtube}

 

Videoklipo „Kropotkino degtinė“ garso takelis specialiai nekokybiškas, siekiant pabrėžti andergraundinį muzikos pobūdį. Dainoje sakoma:

 

Okupuok miestą virtuvės keptuve,

Išeik į gatvę su dulkių siurbliu, pasiek orgazmą,

Sugundyk policijos merginų batalionus,

Nuogi mentai džiaugsis nauja reforma.

Galas seksistams, supistiems putinistams!

 

Pussy Riot 2 - 1

 

Pussy Riot 2 - 2

 

Pussy Riot 2 - 3

 

Daugiau nuotraukų: http://pussy-riot.livejournal.com

a.lt info

2011 12 04