kubilius gedingas vagisPonui socialinės apsaugos ir darbo ministrui,

Lietuvos respublikos vyriausybei,

Seimo nariams,

Prezidentei

 

       Straipsnyje „Bedarbiams išmokos nedidės” perskaičiau, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) vėl kėsinasi į mano uždirbtus pinigus. Ši žinia man priminė nesenus laikus, kai tas pačias pareigas užėmę ponai mane kartą jau apvogė. Vagystė įvyko tada, kai buvo priimtas įstatymas, kuris nustatė, kad didžiausia mėnesinė nedarbo išmoka bus 650 Lt.

 

Tada irgi buvau bedarbis. 1040 Lt dydžio nedarbo išmoka man jau buvo paskirta. Bet jūs nusprendėte, kad esu labai turtingas, ir spjovėte į mano nuosavybę, kuri Lietuvos respublikos konstitucijoje pravardžiuojama šventa, spjovėte į teisėtus mano lūkesčius ir apvogėte mane. Aš nelabai ką galėjau pakeisti, tad nusprendžiau, kad gana pigiai įsigijau teisę vadinti jus vagimis.

 

Ponai, jūs nedirbote už mane. Jūsų triūso įmokose, kurias sumokėjau „Sodrai”, nėra. Tad kodėl gi gviešiatės ne savo? Visą tą laiką, kol vadovavote ministerijoms ir kitoms aukštoms valstybės įstaigoms, jūs tik trukdėte žmonėms dirbti ir užsidirbti. Esate nevykę vadovai, nes žmonės masiškai bėga iš šalies. Dėl to kalta ne krizė ar dar kas nors, o tik netikęs jūsų vadovavimas.

 

Dabar aš vėl bedarbis. Ir vėl mano nedarbo išmoka, kurią užsidirbau, yra apribota 650 Lt. Jūsų priimtas apribojimas, tada pažeidęs mano teisėtus lūkesčius, baigiasi šių metų gruodžio 31 d. Reikalauju, kad šis negarbingas teisės aktas nustotų galioti, kaip buvote numatę ir paskelbę. Jūsų pastangas kaip nors apriboti man paskirtą nedarbo išmoką vėl vertinsiu kaip teisėtų savo lūkesčių pažeidimą ir elementarią vagystę. Ar dar kartą apsivogti ir tapti vagimis – spręsti jums.

 

Gal ir norėčiau, bet neturiu už ką jūsų gerbti.

 

Evaldas Balčiūnas

 

2011 09 23