minsko_teroristai_2Balandžio 11 dieną Baltarusijos visuomenę klastingai atakavo unifikuota politinė jėga. Pirmadienį, 17:58 val., Minsko metro stotyje „Oktiabrskaja“ nugriaudėjo sprogimas. Žuvo 12 žmonių, 149 sužeisti, 22 iš jų yra sunkios būklės, 30 patyrė vidutinio laipsnio traumas.

 

Sprogstamasis įtaisas su armatūros gabaliukais, 80x8 mm vinimis ir 15 mm skersmens metaliniais rutuliukais buvo padėtas prie geležinkelio platformos suoliuko. Praėjus vos dviem valandom, politinis išgama Lukašenka užkimšo Baltarusijos televizijos eterį nykiais ir tuščiais plepalais apie visuomenės saugumą. Netgi tokią sunkią minutę valdantieji drabstė savo ideologinį purvą ant aukų kraujo. Baltarusijos televizijos kanalą (BT) žiūrintiems piliečiams valdžia sąmoningai perša savo nuomonę.

 

Baltarusijos KGB tiria tris teroristinio akto priežasčių versijas: padėties destabilizavimas, ekstremistinių organizacijų (tarp jų – ir anarchistinių) kerštas ir nesveiko žmogaus veiksmai. Jėgos struktūros ieško teroro akto vykdytojo. Oficialūs valstybės vadovai viešai įtaria neslaviškos išvaizdos jaunuolį. Lukašenka teigia, kad potencialus agresorius atsirado iš užsienio. Nepaisant to, jo įsakymu šalyje pradėtas totalus socialiai aktyvių piliečių „valymas“.

 

Mes – anarchistai – dėl šio kruvino nusikaltimo prieš Baltarusijos gyventojus kaltiname diktatorišką Lukašenkos režimą, kuris, siekdamas neribotos valdžios, ir išprovokavo šias žudynes. Nusikaltimo vykdytojais galima įvardinti ir valdantįjį Baltarusijos režimą, ir bet kurią politinę koaliciją, kovojančią dėl valdžios visame pasaulyje. Ir viena, ir kita kraują praliejusi pusė nepasitrauks, ji toliau atakuos visuomenę, kad įgyvendintų tuos tikslus, dėl kurių ji paaukojo žmonių gyvybes balandžio 11-ąją.

 

Jau dabar galime stebėti, kaip Lukašenkos pusė ėmėsi ryžtingų priemonių susilpninti žmonių sąmoningumą. Žmogiškus užuojautos jausmus pakeitusi rūpesčiu dėl valstybės, ji kuria idealiais sąlygas, kad visuomenėje stiprėtų totalitarinės tendencijos. Siekiama sukurti totalų, visaapimantį valstybės modelį, reguliuojantį visas visuomeninio gyvenimo sritis. Valstybė siekia ištirpdyti savyje visuomenę ir tuo pačiu įtvirtinti totalitarizmą.

 

O kaipgi antroji pusė, kurią minėjome? Jei tai tikrai užsienio jėgų darbas, tada panašūs teroristiniai aktai periodiškai kartosis – panašiai kaip Rusijoje ir kitose šalyse – tol, kol dabartinė valdžia neužleis joms vietos. Kaip matome, abiem atvejais didžiausia agresorė ir jėgos šalininkė yra valstybė.


Mes raginame Baltarusijos gyventojus priešintis valstybiniams terorui! Mes neturime kito pasirinkimo, kaip tik tvarkyti savo gyvenimą vadovaudamiesi laisvės, lygybės ir brolybės principais – be karo, žmogžudysčių ir represijų!

 

Sustabdykime kruviną karą dėl valdžios! Taika žmonėms, karas valdžiai! Visos nelaimės baigiasi, kai nebelieka valstybės!

 

http://belarus.avtonom.org

2011 04 12