Tiesiai_sviesiai_naciu_grupe_0„Antifašistinės Lietuvos“ portalas informuoja apie neonacių koncertą, kuris rengiamas 2011 m. balandžio 30 d., 19:00 val., Savanorių pr. 44, Vilniuje. Šis koncertas, kuriame gros dvi „White Power“ skinų grupės– „Baltas triukšmas“ ir „Tiesiai šviesiai“ – bus tiesiogiai nukreiptas prieš neseniai susikūrusį Lietuvos antifašistų judėjimą.

 

Koncerto afišoje puikuojasi „ANTI-ANTIFA“ užrašas ir liūdnai pagarsėjusi „Good Night, Left Side“ emblema. Antifa.lt nuomone, neonaciai ne tik klausysis muzikos, bet ir tarsis dėl konkrečių veiksmų gegužės 1-ąją. Tokius jų ketinimus rodo ne tik pasirinkta koncerto data, bet ir portalo patriotai.lt pasirodę raginimai gegužės 1-ąją išeiti į gatves ir „pasipriešinti raudoniesiems“:

 

Antifa.lt informuoja, kad balandžio 30-osios koncertą organizuoja vadinamasis „Vilniaus autonominis pasipriešinimas“, kurio emblemoje pavaizduota iš antifašistų pasivogta simbolika – ratu apibrauktos dvi vėliavos: juoda anarchistų ir raudona komunistų.

 

„Autonominis pasipriešinimas“ – šiuo metu Vakaruose pati madingiausia neonacių judėjimo etiketė, deklaruojanti naują strategiją – autonominį nacionalizmą, kaip modifikuotą senojo nacionalsocializmo versiją. Lietuvos neonacių kursas autonominio nacionalizmo link buvo nubrėžtas 2010 m. metų pabaigoje portale patriotai.lt paviešintame programiniame E. Girskio straipsnyje „Nauja strategija – autonominis nacionalizmas”.

 

Daugiau informacijos ir foto: Antifa.lt

2011 04 27

 

anti-antifa_2011_04_30