Jurgis_Virbasius_0Antifa.lt praneša, kad vakar, gegužės 7 d., apie 20 val., Vilniuje, Vokiečių gatvėje fašistuojantis skinas, nuolatinis kovo 11-osios eitynių dalyvis Jurgis Virbašius sumušė pankiškos išvaizdos gatvės muzikantą, ėjusį su drauge namo po „Gatvės muzikos dienos“ koncerto. Aukštam ir stambiam skinui kiaušinio formos galva turbūt nepatiko pankiška jaunuolio išvaizda. J. Virbašius prisiartino prie visa galva žemesnio muzikanto ir, ištaręs „Tai ką? Ochujienas pankas?“, smogė jam į antakį.

 

Po smūgio J. Virbašius sugriebė muzikantą ir norėjo smogti dar, tačiau šis sugebėjo nuo jo atsiplėšti ir nubėgo Rotušės link. Skinas jaunuolį nusivijo, tačiau šis spėjo pasislėpti Rotušės aikštės minioje. Tikėtina, kad J. Virbašius užpuolė gatvės muzikantą, nes žinojo, kad pastarojo grupė per „Gatvės muzikos dieną“ grojo ir antifašistines dainas.

 

Jurgis Virbašius – 17-18 metų Vilniaus Ozo vidurinės mokyklos moksleivis. Mokosi 10 klasėje, nepažangus, buvo paliktas antriems metams. Itin ūmaus ir agresyvaus būdo, linkęs į smurtą. Gyvena su tėvais Zujūnuose. Tėvas – garsus kanklininkas ir kanklių meistras Egidijus Virbašius.

 

Į fašistuojančių skinų judėjimą Jurgis Virbašius įsitraukė prieš trejetą metų įstojęs į Senovės baltų kovos broliją „Vilkatlakai“, kurioje sutiko kovo 11-osios maršų „didvyrį“ Beną Šimkų ir kitus neonacius.

 

Per kovo 11-osios eitynes visada žygiuoja pirmosiose gretose. Jį lengva atskirti pagal smailą kiaušinio formos viršugalvį. Gatvėse dažniausiai pasirodo vilkintis juodos spalvos striuke.

 

Artimai bičiuliaujasi su dvidešimtmečiais Vilniaus skinais Vyteniu Matulevičiumi, Skirmantu Jankausku ir Artūru Vileita. Pastarieji 2011 m. kovo 9-osios vakarą Vilniuje, netoli Katedros, užpuolė 3 rusiškai kalbančius Lietuvos piliečius. Jurgio tarp jų kažkodėl nebuvo.

 

Daugiau foto: Antifa.lt

2011 05 08

 

Jurgis_Virbasius_1