nacionalistai su peiliais 00     Antifašistine simbolika prisidengusių fašistuojančių skinų grupuotė „Autonominis pasipriešinimas“ 2012 m. balandžio 14 d. rengia koncertą, nukreiptą prieš LR BK 170 str., numatantį baudžiamąją atsakomybę už tautinės bei rasinės neapykantos kurstymą. Koncerto vieta nenurodoma. Jo afišą simboliškai puošia du skustagalviai su bomberiais bei trispalvėmis ant rankovių. Vienas laiko armatūros strypą, kitas – peilį.

     Alus kainuos 3 Lt. Bilieto kaina – 25 Lt. Koncerto metu surinktais pinigais neonaciai apmokės baudas už tautinės ir rasinės neapykantos kurstymą. „Žinant, kad pelnas eis tiems, kam reikia pinigų juristams ir panašiems asmenims, – suma nėra didelė“, – socialiniame „Facebook“ tinkle savo sėbrus guodė fašistuojančių skinų autoritetas Mantas „Oduvanas“ Janušonis.

     Stebina, kad tautine simbolika iki šiol subtiliai maskavęsi neonaciai staiga ėmė atvirai demonstruoti agresiją bei smurtą. Tai pirmasis kartas, kai greta nacionalistinės simbolikos (šiuo atveju – trispalvės) viešai panaudoti fašistuojančių skinų subkultūrai itin būdingi, tačiau nedažnai afišuojami atributai – peilis ir armatūros strypas.

     Šį neonacių „drąsos proveržį“ būtų logišk sieti su kitu tuo pat metu įvykusiu incidentu – atvirais Lietuvių tautinio centro (LTC) pirmininko R. Čekučio pasisakymais, kuriais jis reiškė ketinimus smurtu susidoroti su „Briuselio ir Maskvos šiknalaižiais” – parlamentarais V. P. Andriukaičiu, J. Karosu ir P. Auštrevičiumi. Tai irgi precedento neturintis įvykis naujausioje Lietuvos neonacių judėjimo istorijoje.

     Prisiminęs nacionalistinių eitynių šūkį „Šiandien – gatvė, rytoj – Seimas", R. Čekutis šitaip aiškino savo „nepolitkorektiškų ir nelanksčių“ pasisakymų priežastis: „Nematau reikalo toliau aiškinti, kas ir taip akivaizdu – skystakelniai visą gyvenimą pasmerkti būti „lankstūs“: stovėjimas keturiom yra jų įprasta poza. Tik po to neverkite, kad tautininkai gavo 0,00003 proc. balsų. O kodėl už juos balsuoti? Kad visiems lankstytųsi? Deja, reitingas jau paskelbtas senokai. Maždaug tiek ir tesiekia. Bus dar mažesnis, jeigu būsim „lankstūs”. O po to visai išnyks...”

    

     Taigi šiedu 2012 m. balandžio vidurio incidentai rodo, kad neonaciai bet kokiomis priemonėmis sieks laimėti kuo daugiau balsų per rudenį vyksiančius rinkimus. Neonacių rankose laikytų trispalvių vėliavėlių epocha baigėsi. Dabar šios rankos gniaužiasi į kumštį.

     nacionalistai su peiliais 1

    

     Antifa.lt

     2012 04 13